صفحه اصلی
کتاب کاربرد شبیه‌سازی مولکولی در طراحی دارو منتشر شد
  • 28010 بازدید

کتاب «کاربرد شبیه‌سازی مولکولی در طراحی دارو» تألیف کمال اسمری، یاسمن تمدن، دکتر صمد نژادابراهیمی، دانشیار پژوهشکدۀ گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی منتشر شد.

 این کتاب برای نخستین بار در سال 1400، در 314 صفحه در قطع وزیری و در انتشارات دانشگاه شهید بهشتی منتشر شده است و با قیمت 940.000 ریال عرضه می‌شود.

​​​​​​​

داروسازی محاسباتی از علوم جدید و پیشرفته است که به درک بهتر سازوکارهای دارویی و برهم‌کنش در محیط‌های زیستی کمکی شایان می‌کند؛ به‌طوری که امروزه فرایند کشف و ساخت دارو بدون استفاده از این ابزار قدرتمند امکان‌پذیر نیست.

کتاب کاربرد شبیه‌سازی مولکولی در طراحی دارو با هدف شناساندن و ترویج رشتۀ جذاب و جدید داروسازی محاسباتی به جامعۀ علمی کشور نوشته شده است؛ ازاین‌رو، آموزش گام‌به‌گام روش‌های نوین طراحی محاسباتی داروها را دربر می‌گیرد و تمامی مفاهیم ضروری و مورد نیاز محقق مانند تعاریف پایۀ داروسازی محاسباتی، شناخت پروتئین‌ها، کتابخانه‌های مجازی ساختارهای سه‌بعدی داروها و مواد شیمیایی موجود در دنیا را در خود جای می‌دهد. با توجه به سرفصل‌های کتاب، مخاطب ابتدا اصول اولیۀ داکینگ شامل آماده‌سازی پروتئین و لیگاند را فرامی‌گیرد و با تکرار و تمرین، به شکل عملی، می‌تواند سیستم محاسباتی خود را را‌ه‌اندازی کند. مبنای آموزش در این کتاب قوی‌ترین نرم‌افزار داروسازی دنیا یعنی نرم‌افزار شرودینگر است تا مخاطب همراه با کسب دانش نظریِ طراحی محاسباتی، مهارت عملی این حوزه را نیز فراگیرد.

مطالعۀ کاربرد شبیه‌سازی مولکولی در طراحی دارو این امکان را فراهم می‌آورد تا خوانندگان، به‌ویژه دانشجویان رشتۀ شیمی دارویی، مباحث پیشرفتۀ داروسازی محاسباتی مانند داکینگ منعطف القایی، اصول لیپینسکی، محاسبۀ انرژی‌های پیوندی، یافتن سایت فعال، متابولیسم داروها، محاسبۀ سمیّت سلولی محاسباتی، غربالگری مجازی با توان بالا، دینامیک نیوتنی، تحلیل تفسیر و نتایج را فرابگیرد.

 

 

افزودن نظرات