صفحه اصلی
افتتاح مرکز همکاری ایران در دانشگاه علوم و فناوری اوفا روسیه
  • 2799 بازدید

 مرکز بین‌المللی همکاری‌های علمی با جمهوری اسلامی ایران در پردیس بین دانشگاهی اوراسیا شهر اوفا همزمان با روز بین‌الملل دانشگاه شهید بهشتی در دوم آبان 1403 افتتاح شد.  


 مرکز اوراسیا یکی از طرح های توسعه زیر ساخت علمی فناوری در جنوب روسیه است که مساحت زیربنای آن در مرحله نهایی به حدود 37000 متر مربع خواهد رسید.  تاسیس این مرکز رویدادی مهم برای منطقه باشکرتستان روسیه تلقی شده و می تواند به روند رو به افزایش همکاری‌های علمی و دانشگاهی با آن جمهوری فدرال روسیه کمک کند. 
  دانشگاه علوم و فناوری اوفا به عنوان دانشگاهی جامع با تنوع رشته‌های مشابه با دانشگاه شهید بهشتی در زمره پنج دانشگاه بزرگ روسیه از نظر تعداد دانشجو محسوب می‌شود. این دانشگاه که حدود یکصد سال از تاسیس آن (با نام دانشگاه دولتی اوفا) می‌گذرد، در حال حاضر نزدیک به پنجاه هزار دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی دارد. 

قبل از مراسم افتتاحیه مرکز یاد شده، نشست پروفسور وادیم زاخاروف رئیس دانشگاه علوم و فناوری اوفا، دکتر ابطحی قائم مقام رئیس دانشگاه شهید بهشتی در امور بین‌الملل و تعدادی از مدیران دانشگاهِ میزبان از جمله دکتر فیلیپووا، معاون امور بین‌الملل، پروفسور امینا شارافولین، مدیر اجرایی کمیته جمهوری باشکرتستان برای یونسکو، رئیس کلان‌پروژه  «الگوهای رشد مناطق میراث طبیعی» رناتا لوکمانوا، زلفیا سادیکووا، رئیس مرکز کارآفرینی دانشگاه، روسای دانشکده‌ها و مدیران مراکز تحقیقاتی برگزار و به مباحث مشترک و روند پیشرفت موضوعات همکاری فی مابین پرداخته شد.  بررسی چشم‌انداز توسعه مرکز همکاری با ایران از جمله محورهای مورد بررسی در این نشست بود. 

 پس از پایان جلسه مذاکره، آیین افتتاحیه مرکز برگزار شد؛ در این مراسم مارگاریتا بولیچوا، وزیر روابط اقتصادی خارجی جمهوری باشکرتستان حضور داشت.
 رئیس دانشگاه اوفا در مراسم افتتاحیه خاطرنشان کرد: امروز روز مهمی برای جامعه علمی این جمهوری است.  جمهوری اسلامی ایران یکی از شرکای کلیدی فدراسیون روسیه است. ایران کشوری با دیدگاه‌ها و سنت‌های مشابه ماست. بین ایران و باشکرتستان پیوندها و توافقات تاریخی دیرینه در زمینه تعامل در زمینه های مختلف وجود دارد و دانشگاه‌های ما فعالانه در حال اجرای آنها هستند.
ایشان افزود: افتتاح مرکز روسی-ایرانی را تبریک می‌گویم. دانشگاه اوفا با هشت دانشگاه در ایران همکاری می‌کند و اولین تماس ها در سال 2023 برقرار شد. به حمایت و کمک مالی رئیس جمهوری باشکرتستان، 46 عضو هیأت علمی این دانشگاه دوره‌های کارورزی را در دانشگاه‌های ایران به پایان رساندند. در ژوئن 2024، تفاهم نامه توسعه پایدار مناطق طبیعی با چند موسسه و سازمان ازجمله پژوهشکده علوم زمین و سازمان زمین شناسی ایران، کرسی یونسکو در زمینه مخاطرات زمینی ساحلی، ژئوپارک جهانی یونسکو جزیره قشم، و شبکه ملی ژئوپارک ها در ایران امضا شد.
 وادیم زاخاروف، همه کسانی را که مایل به همکاری با جمهوری اسلامی ایران و به تاریخ، فرهنگ و ادبیات این کشور علاقه مند هستند را به همکاری با مرکز جدید التاسیس فرا خواند. 
دکتر بهروز ابطحی در سخنانی با تبریک این رویداد اظهار داشت: دانشگاه اوفا تمامی شرایط لازم را برای افتتاح مرکز و فعالیت‌های مشترک در زمینه‌های مختلف علمی ایجاد کرده است.  همکاری بین دانشگاه¬های باشکرتستان و ایران و افتتاح یک مرکز روسی-ایرانی با همکاری یکی از بزرگترین دانشگاه‌های جمهوری اسلامی ایران به توسعه بیشتر روابط بین دو ملت کمک خواهد کرد.

 
 

 

افزودن نظرات